среда, 28 апреля 2010 г.

President tegi tutvust Lääne-Virumaaga


President Toomas Hendrik Ilves külastas täna Lääne-Virumaa mitmeid ettevõtteid ja kohtus omavalitsusjuhtidega.

Riigipea tõi positiivse näitena esile Tapa linna ja Lehtse valla ühinemise, mis osutus igati edukaks.

Valdade juhid pidasid oluliseks, et Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus toetaks senisest rohkem väikeettevõtjaid välisturgudele sisenemisel ning oma abi osutaksid siin ka Eesti saatkondades töötavad majandusdiplomaadid.

Kadrina keskkoolis, kus õpetatakse süvendatult insener-tehnilisi õppeaineid, rõhutas president Ilves reaalainete õppimise olulisust, mis on tähtis Eesti konkurentsivõime suurendamiseks nii piirkondlikul kui ka riiklikul tasandil.

"Kuni maal elab inimesi, peavad olema ka tugevad maakoolid," ütles riigipea kohtumisel Kadrina õpilastega.

"Mind ei köida võimalus, et oleks üks suur Tallinn ja ülejäänud Eesti oleks üks suur rahvuspark.

"Kadrina vallavolikogu esimees Jaanus Reisner ütles täna kohtumisel Kadrina keskkooli külastanud president Toomas Hendrik Ilvesega, et inseneriõppe rakendamine selles koolis toetab valla pikaajalisi plaane ja arengusuundi.

"Kadrina kooli inseneriõppe programm on kokku pandud koostöös valla tööstusettevõtetega ning see võimaldab lastel oma andeid pingevabalt avada ning ettevõtjatel saada kvalifitseeritud ja vastutustundlikke töötajaid," ütles Reisner.

President Ilves külastas Tapal ka leiva- ja pagaritoodete valmistamisega tegelevat AS-i Hallik, kes turustab oma tooteid Hagari kaubamärgi all.

Samuti tutvus riigipea tehasega Kunda Nordic Tsement ja Kunda sadamaga. Kunda tsemenditehase muuseumis jättis ta oma käejälje tsemendiplaati.

President Ilves kohtus Kunda päevakeskuses slaavi ühingute "Läte" ja "Berega" liikmetega.

Rakvere linnagaleriis avas riigipea näituse "Presidendi pai", kus on üles pandud Eesti ja Soome laste joonistused presidentidest Tarja Halonenist ja Toomas Hendrik Ilvesest.

Комментариев нет:

Отправить комментарий