четверг, 29 апреля 2010 г.

Virulaste projektikonkurss laienes Tartusse

Tänavu lasteaedadesse ja Tartumaale laienenud Ida-Viru ettevõtluskeskuse (IVEK) noortele suunatud projektikonkurss «Ettevõtlik kool» tõi kokku rekordilised 73 ettepanekut, kuidas tõsta hariduses praktilise õppe ja laste isetegemise osakaalu.
«Konkursi kasvav populaarsus ning laienemine Tartumaale näitab, et Eesti haridussüsteemis on vajadus praktilise õppe osakaalu suurendamise järele,» leidis IVEKi juhataja Kadri Jalonen. Tema sõnul kinnistub faktidel põhinev õpe paremini, kui seda toetavad praktilised väljundid.

Just oma praktilisuse poolest tõstis IVEK esile Tartu Forseliuse gümnaasiumi korraldatud ideelaata, mis tutvustas õpilastele ettevõtlust ja andis õpilastele kogemuse suurürituse korraldamisel. Laadale kutsuti esinema ettevõtjaid ja tööhõivega seotud asutustest, samuti erinevate koolide õpilasfirmade esindajaid.

Lisaks ürituse organiseerimisele ja selle reklaamimisele koolis korraldasid õpilased ja äriideede ning toodete konkursi, kõige edukamaid õpilaste loodud tooteid esitleti ka ideelaadal.

Mullu võiduprojekti kirjutanud juhendaja Heili Eiche Lohusuu koolist märkis, et projektis osalevate õpilaste puhul on olnud märgata palju suuremat isetegemise soovi, algatusvõimet ning huvi kasvamist hariduse vastu.

«Loodusõpetuse tundidest inspiratsiooni saanud õpilased ehitasid kooliõuele ilmakaarte määraja ja päikesekella, panid üles looduse infostendi ja lindude pesakastid, rajasid õpperaja ning täiendasid kooli ürdi- ja lilleaeda» kirjeldas Eiche võiduprojekti.

Sel aastal osalevad konkursil pea pooled üldhariduskoolid Ida-Virumaalt, 10 lasteaeda ning mitmed üldhariduskoolid Tartumaalt. Projekte tutvustatakse järgmise kahe nädala jooksul IVEKi blogis.

Konkursi võitjad, kõige rohkem koolielu muutnud projektid, kuulutatakse välja 12. mail auhinnagalal Jõhvi Kontserdimajas.

«Ettevõtliku kooli» projektiga on Ida-Virumaal tegeletud tänaseks viis aastat. Programmi on kaasatud nii õpilased ja õpetajad kui ka kohalikud ettevõtjad, lapsevanemad ja omavalitsused.

Комментариев нет:

Отправить комментарий