четверг, 6 мая 2010 г.

15.12.2008 Huntide arvukus muudab jahimehed murelikuks


Hoogsalt paljunenud hundid teevad murelikuks Virumaa jahimehed, kes on kaalunud ka huntide arvu piiramiseks nende vabalt küttimise võimalust.

Huntide arvukuse kasvades on Virumaal vähenenud kitsede, põtrade ja metssigade arv, ütles Rakver.Tudu jahimajandi juhataja Ahto Elmi Eesti Päevalehele.

Elmi sõnul on jahimajandi piirkonnas liikumas nähtud vähemalt neljateist hunti: viie ja seitsmepealist karja ja kahte üksikut looma.

Ühe väljapääsuna huntide arvukuse piiramiseks näevad jahimehed võimalust küttida hunte aastaringselt ilma eraldi jahiluba taotlemata või jahti organiseerimata, kirjutab ajaleht. "Kui tahame hunte kasvatada, siis ärme teistest loomadest räägi. Me pole nii rikkad, et sööta teisi loomi selle nimel, et hundid elada saaksid," ütles Elmi.

Metsakaitse ja metsauuenduskeskuse ulukiseire osakonna juhataja Peep Männil viitas, et huntide arvukus on viimastel aastate kahekordistunud, küündides 135 loomani. Nende lindpriiks kuulutamist pidas ta siiski mõeldamatuks, sest see läheks vastuollu jahinduseetikaga.

Tänavune jahilimiit lubab lasta 95 hunti.

Комментариев нет:

Отправить комментарий