вторник, 4 мая 2010 г.

27.03.2010 Rakveres mängivad muuseumikülastajad läbi püha õhtusöömaaja


Rakvere näitusemajas ülestõusmispühade eel avatud näitus ja külastajate osavõtul etenduv näitemäng "Püha õhtusöömaaeg" on mõeldud selleks, et inimesi Euroopa kultuuri lätete juurde tagasi juhatada.

Püha õhtusöömaaeg, Jeesuse äraandmine ja vangistamine, ristilöömine ja ülestõusmine mängitakse Rakvere näitusemajas üsna üksikasjalikult läbi. Õigemini teevad seda giidi juhtimisel muuseumikülastajad ise, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Meie paneme rõhku sellele, et Euroopa kultuur on seotud kristlusega," rääkis sihtasutuse Virumaa Muuseumid juhataja Ants Leemets. "Sa pead teadma seda ajalugu, teadma, mis on püha õhtusöömaaeg, mis on risitilöömine, mis on ülestõusmine. Kuna need on ülestõusmispühad, siis peaks kommertslikku mõtteviisi muutma."

Ajaloolane Uno Trumm on seisukohal, et ilma piiblit tundmata on võimatu mõista Euroopa kultuuri.

"Me oleme kahjuks jõudnud sellesse olukorda, et meie noored ei saa enam aru kristlikust taustast, mis meie kultuuril on," nentis Uno Trumm. "Ma arvan, et isegi palju kohustuslikku kirjandust jääb noortel mõistmata, sest see kubiseb kristlikest sümbolitest, mida kirjanikud on sinna sisse kirjutanud. Noored ei mõista seda enam."

Комментариев нет:

Отправить комментарий